S.H. (Saskia) van Os

PARTNER

  • Advocaat Erfrecht
  • Nalatenschapsmediator

  030 – 230 00 73
  030 – 231 57 71
    06 – 230 84 335
   saskia.vanos@rietmrs.nl
   LinkedIn

Praktijkgebieden

ERFRECHT, VEREFFENING, (MEERDERJARIGEN-)BEWIND, BIJZONDER CURATORSCHAP IN BOEK 4 ZAKEN

Saskia van Os is partner bij Rietmeesters sinds 1 juli 2017. Daarvoor had Saskia haar eigen kantoor in Zeist, sinds 2013, in welk jaar zij ervoor koos zich uitsluitend toe te leggen op het erfrecht. Saskia treedt als advocaat op bij rechtbanken door het hele land. Maar ook voor een advies of overleg over hoe een procedure te voorkomen bent u bij Saskia aan het goede adres. Saskia is bestuurslid en medeoprichter van de Vereniging voor Erfrecht Advocaten Nederland. Saskia heeft zich als één van de eersten in Nederland toegelegd op het verkrijgen van vaardigheden om bij een geschil voor of na een overlijden betrokkenen te begeleiden, zowel juridisch inhoudelijk als voor wat betreft de emotionele aspecten. Saskia is geregistreerd nalatenschapsmediator en lid van de Raad van advies van de Stichting Nalatenschapsmediation.

Saskia studeerde Nederlands recht in Leiden. Zij is als advocaat beëdigd in 1989. Van 1992 tot 1998 werkte zij bij het kantoor van de Landsadvocaat in Den Haag. Tussen 1998 en 2006 woonde Saskia in diverse landen in Afrika, het Midden-Oosten en het verre Oosten. In 2008 keerde zij terug in de advocatuur en werd haar interesse gewekt voor het erfrecht.

“In het erfrecht sta je mensen bij tijdens een periode in hun leven waarin ze heel kwetsbaar zijn. Het verdriet over het verlies van een dierbare is moeilijk te verwerken als sprake is van onrecht of hebzucht. Een overlijden van een partner of familielid kan lang slepende gevolgen hebben. Mensen in die moeilijke periode in hun leven begeleiden met deskundig juridisch advies, op een persoonlijke en betrokken wijze, is mijn manier van invulling geven aan het mooie vak van advocaat.”

Saskia ontvangt u graag voor een kennismakings- of adviesgesprek op het kantoor aan de Maliesingel 13 in Utrecht.