L.C. (Lisette) Griffioen-Wennekers

Je bent hier:
L.C. (Lisette) Griffioen-Wennekers

Personen- en Familierecht & Erfrecht Advocaat – vFAS-scheidingsmediator – vFAS-Erfrechtspecialist

Na het afronden van haar studie rechten met een dubbele master Privaat- en Bestuursrecht heeft Lisette eerst een aantal jaren als medewerker nalatenschappen bij Artsen Zonder Grenzen en als jurist gewerkt, waarna zij in januari 2005 als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Amstelveen werd beëdigd. Al snel bleek haar affiniteit met het personen- en familierecht en sloot zij zich in 2011 aan bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Daarna, in het jaar 2014 voltooide zij de specialisatieopleiding Erfrecht van de vFAS. Zij is aangesloten bij een intervisiegroep en een vak overleggroep van familierecht- en erfrechtspecialisten. Na jarenlang met plezier bij In ’t Veen Advocaten op de vestigingen in Waddinxveen en Alphen aan den Rijn te hebben gewerkt, sloot zij zich per 1 april 2020 aan bij Rietmeesters.

Lisette legt zich vrijwel uitsluitend toe op kwesties rond (echt-)scheiding en het erfrecht. Zij heeft ruime ervaring opgedaan met het voeren van procedures bij de rechtbank en is daardoor in staat om haar cliënten praktisch en doeltreffend te adviseren en te begeleiden in complexe boedelscheidingen, alimentatiekwesties en de afwikkeling van nalatenschappen. Zij verdiept zich in de juridische en financiële aspecten van de scheiding, zonder daarbij oog te verliezen voor de mens en betrokken minderjarigen. Zaken rondom minderjarigen, waaronder het gezag, de zorgregeling en adoptie hebben daarnaast haar bijzondere aandacht.

Als MfN-registermediator en vFAS-scheidingsbemiddelaar begeleidt Lisette cliënten graag samen naar een oplossing voor gerezen problematiek bij scheidingen. Zij wordt daarnaast regelmatig door de rechtbank als mediator aangewezen. Met oog voor emotie van de betrokkenen en een groot empathisch vermogen zet zij in op het behoud van een goede verstandhouding, een adequate afwikkeling van het geschil en een juridisch dichtgetimmerde vastlegging van de in het mediation-proces tussen partijen gemaakte afspraken.

Wanneer er geen mogelijkheden meer zijn om een minnelijke regeling te bereiken dan staat zij haar cliënten op overtuigende wijze bij in procedures bij de rechtbank met een weloverwogen en juridisch uitgediept betoog. Haar gevarieerde cliënten bestand kenmerkt Lisette als inlevend, gedreven en grondig.

Lisette heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, internationale kinderontvoering, mediation, ouderschap en erkenning)
L.C. (Lisette) Griffioen-Wennekers

Kom met ons in contact

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat onze Rietmeesters voor u kunnen betekenen?

Of het nu gaat om advies, informatie over een procedure of het bespreken van de te bewandelen route, wij nemen graag de mogelijkheden met u door.