Erfrecht

Je bent hier:
Erfrecht advocaten

Geen hindernis is voor ons te hoog

Na het overlijden van een dierbare is het verdriet groot. Tijdens het rouwproces staat de wereld even stil. Het is daarom erg belangrijk dat het afwikkelen van de nalatenschap geruisloos verloopt. Lukt dit niet, dan kan dat leiden tot conflict. 

Op dat moment kunnen onze gespecialiseerde erfrecht advocaten optreden als mediator om een goede uitkomst voor alle betrokkenen te realiseren. Lukt dit niet, dan kunnen zij optreden als uw advocaat. Door een spoedige afwikkeling van de nalatenschap, helpen wij je terug in het zadel.

Over het erfrecht

Veel conflict is te vermijden door de nalatenschap goed te regelen voordat iemand komt te overlijden. Vooral als het gaat om een omvangrijk vermogen, een familiebedrijf of als u van tevoren al conflict verwacht is het verstandig dit bij leven goed te regelen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld verstandig de huwelijksvoorwaarden met de langstlevende echtgenoot kritisch te bekijken. Onze specialisten kunnen u adviseren en/of begeleiden bij alle zaken rondom het erfrecht.

Als de overledene geen testament heeft opgesteld, geldt de wettelijk vastgestelde verdeling van het vermogen

Het kindsdeel is het deel van de erfenis waar u als kind van de overledene recht op heeft op basis van het testament of de wet. Soms is dit niet direct opeisbaar, dan heeft u een vordering op de langstlevende ouder.

Over een erfenis moet belasting worden betaald. Hoeveel dit is, hangt af van een aantal factoren zoals uw relatie tot de overledene en de omvang van de erfenis.

U kunt de erfenis weigeren, wat inhoudt dat u niks met de afwikkeling van de nalatenschap te maken heeft. In dit geval heeft u ook geen recht op memorabilia, zoals foto’s of brieven. Een reden om dit te doen kan zijn dat de erfenis alleen maar schulden bevat, waar u anders verantwoordelijk voor bent.

Onze expertise

Wij zijn Meesters in

Verdeling van nalatenschap

Afspraken rondom de afwikkeling van het nalatenschap worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Indien je er als erfgenamen niet uitkomt, kan een erfrechtadvocaat de nalatenschap aanvechten.

Legitieme portie en onterven

De legitieme portie is een gedeelte van de waarde van een nalatenschap waar je als kind wettelijk recht op hebt, indien de overledene een testament heeft gemaakt, ongeacht wat er bij testament is bepaald. Onterven veranderd hier niks aan. In het geval van een onterving heeft het kind verder nergens recht op.

Executele

In de verklaring van executele staat wie de executeur van het nalatenschap is. Deze persoon is verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Erfrecht Advocaat

Onze erfrecht advocaten zijn allen partner en afkomstig van gerenommeerde kantoren.

Zij zetten hun ervaring graag in voor jouw zaak.

Familie & Erfrecht Advocaat - vFAS-scheidingsmediator -Erfrechtspecialist

Familie & Erfrecht Advocaat - vFAS-scheidingsmediator - Parenting Coördinator (PC)

Nieuws & Publicaties

Ons laatste nieuws

Kom met ons in contact

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat onze Rietmeesters voor u kunnen betekenen?

Of het nu gaat om advies, informatie over een procedure of het bespreken van de te bewandelen route, wij nemen graag de mogelijkheden met u door.