S.N. (Sabine) Ziekman-Meijerink

Je bent hier:
Sabine

Advocaat – vFAS-scheidingsmediator – Collaborative divorce lawyer

Sabine N. Ziekman-Meijerink is partner bij Rietmeesters sinds 1 september 2017. Daarvoor heeft zij gewerkt bij Tanger c.s. advocaten, Korvinus Abeln Advocaten en De Boorder Schoots advocaten in Amsterdam.

Sabine is een ondernemende en gedreven advocaat die oplossingsgericht werkt. Energiek, weloverwogen en direct op het doel af. Bij voorkeur procedeert Sabine en adviseert zij op uiteenlopende familierechtkwesties waarbij zij als advocaat de belangen van één persoon behartigt.

Zij heeft een jarenlange ervaring in de advocatuur, met een ruime werkervaring op diverse rechtsgebieden. Sinds oktober 2005 richt Sabine zich volledig op het personen- en familierecht.

Als zeer ervaren familierecht advocaat begeleidt Sabine dagelijks mensen die in een moeilijke fase in hun leven terecht zijn gekomen waarbij vaak veel emoties komen kijken. Voor hen is het dan zaak beslissingen te nemen die bepalend zijn voor de toekomst. Sabine neemt deze mensen graag bij de hand en loodst ze door deze moeilijke periode heen. Het is belangrijk om naast deze mensen te staan en daar waar nodig sturing te geven aan het proces. Zij ervaren hierdoor steun en begrip voor de emotie in hun zaak maar het is bovenal belangrijk dat zij terug kunnen vallen op een krachtige persoon die ondersteunt. Zakelijke belangen dienen voor hen behartigd te worden en scherp in de gaten te worden gehouden zonder de menselijke kant van de zaak uit het oog te verliezen. In iedere zaak is het belangrijk dat er een zo’n goed mogelijk resultaat wordt bereikt waarmee mensen uiteindelijk weer verder kunnen met hun leven en de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

“Ik vind het belangrijk om samen met cliënten te bespreken wat ze nu eigenlijk echt belangrijk vinden in hun zaak. Samen doelen stellen en een eindresultaat vaststellen. Van daaruit gaan we bepalen hoe we die doelen willen bereiken. Iedere zaak wordt door mij praktisch, daadkrachtig maar ook efficiënt opgepakt. Daar waar het kan zal ik ook altijd eerst het overleg met de wederpartij opzoeken om tot een minnelijke regeling te komen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Als moeder van drie kinderen ervaar ik het als mijn maatschappelijke taak ervoor te zorgen dat een echtscheiding geen vechtscheiding wordt. Echter, wanneer duidelijk wordt dat met overleg geen oplossing wordt bereikt die voor de cliënt goed/gunstig is, wordt doorgepakt met het opstarten van een procedure. Ook hierin wordt slagvaardig te werk gegaan. Daar waar het kan worden bij voorkeur onnodige juridisch ingewikkelde standpunten achterwege gelaten maar wordt de procedure pragmatisch ingestoken. Aan de andere kant worden zaken tot op het bot toe uitgezocht. Ik kom altijd beslagen ten ijs en zal mij nooit laten overvallen tijdens een zitting of een viergesprek. Iedere zitting en/of zaak wordt zorgvuldig voorbereid. Weten waar het over gaat en altijd twee stappen vooruit denken is belangrijk voor het behalen van succes. Voor iedere cliënt ga ik weer opnieuw door het vuur om uiteindelijk het maximale resultaat te bereiken. Liever iets te veel uitgezocht dan te weinig. De juiste voorbereiding in een zaak geeft mij zelfvertrouwen en straalt zekerheid uit naar de cliënt. Die heeft daar uiteindelijk profijt van.”

Sabine heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (collaborative divorce, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, mediation, ouderschap en erkenning)
Sabine

Kom met ons in contact

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat onze Rietmeesters voor u kunnen betekenen?

Of het nu gaat om advies, informatie over een procedure of het bespreken van de te bewandelen route, wij nemen graag de mogelijkheden met u door.