Tatjana Janssen

PARTNER

  • Advocaat
  • vFAS-scheidingsmediator

 030 – 230 00 73
 030 – 231 57 71
 tatjana.janssen@rietmrs.nl
LinkedIn

Praktijkgebieden

PERSONEN- EN FAMILIERECHT

Tatjana Janssen is een gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator. Op 1 januari 2024 is Tatjana als partner bij Rietmeesters toegetreden. Tatjana is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Na haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, master Privaatrecht (2013) is zij werkzaam geweest bij Boot cs Advocaten in De Bilt (2014) en SmeetsGijbels (2017) in Rotterdam.

Tatjana voorziet haar cliënten van helder advies en is zich bewust van de emotionele complexiteit die gepaard gaat met familierechtelijke geschillen. Daarin ondersteunt zij haar cliënten en geeft hen sturing. In samenspraak met de cliënt wordt de strategie bepaald waarbij de belangen van de cliënt en eventuele kinderen voorop staan. Tatjana streeft waar mogelijk naar een praktische oplossing van het geschil buiten de rechter om waardoor langdurige en kostbare procedures worden voorkomen, maar heeft ook veel ervaring met procederen.

Tatjana heeft een bijzondere affiniteit met de financiële aspecten van een scheiding. Zij onderhandelt, adviseert en procedeert als advocaat of bemiddelt als mediator.

Tatjana staat onder andere (vermogende) particulieren, ondernemers (DGA’s) en vrije beroepsbeoefenaars (medisch specialisten, tandartsen en advocaten) of hun ex-partners bij in complexe (echt)scheidingen of de vermogensrechtelijke afwikkeling van een samenleving. Uiteraard staat Tatjana ook cliënten bij in het kader van de afspraken die gemaakt moeten worden over de kinderen.

Tevens adviseert Tatjana op het gebied van het huwelijksvermogensrecht voorafgaand aan het huwelijk of gedurende het huwelijk. Indien gewenst kan zij daarvoor in contact treden met notarissen uit haar eigen netwerk die de huwelijksvoorwaarden kunnen opstellen of wijzigen.

Tatjana heeft een breed netwerk aan psychologen, (kinder)coaches, notarissen, fiscalisten, (register)accountants en pensioendeskundigen, zodat zij daarmee indien gewenst een team kan vormen om zo de belangen van haar cliënten optimaal te behartigen.

Tatjana heeft veel expertise in alimentatie rekenen. Haar masterscriptie over limitering van partneralimentatie is als boek uitgegeven. Een nauwkeurige alimentatieberekening is van essentieel belang in familierechtelijke zaken, omdat het directe invloed heeft op de financiële stabiliteit van de betrokken partijen en eventuele kinderen. Vanwege haar bijzondere interesse voor alimentatie is Tatjana lid van de Commissie alimentatie vFAS.

Tatjana Janssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht, jeugdbeschermingsrecht, ouderschap en erkenning)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.