Arbeidsrecht

Je bent hier:
Kantoor Rietmeesters

Wij nemen de teugels in handen

De arbeidsmarkt is altijd in beweging en zo ook de rechten en plichten die daaraan verbonden zijn. Ontslag, ziekte, arbeidsomstandigheden, concurrentiebeding: overal waar mensen werken, spelen arbeidsrechtelijke vraagstukken. Het is dan ook van belang dat deze zaken goed geregeld zijn, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Wij nemen de teugels in handen en adviseren over de mogelijkheden. In het geval van een arbeidsrechtelijk geschil, treden wij op als uw advocaat.

Informatie Arbeidsrecht

Bij Rietmeesters is Paul Wijnands CPL actief als specialist op het gebied van arbeidsrecht. Paul houdt zich voornamelijk bezig met de juridische begeleiding, zowel adviserend als procederend, van partijen betrokken bij samenwerkingsvormen, in de ruimste zin van het woord. Hij heeft een jarenlange ervaring, ook als rechter-plaatsvervanger en als docent. Hij is gespecialiseerd in individueel en collectief ontslag, reorganisaties, bestuurdersaansprakelijkheid en pensioenrecht. 

Ja, als u bent ontslagen heeft u altijd recht op een transitievergoeding, mits u langer dan twee jaar in dienst bent geweest. Deze wordt berekend op basis van het brutoloon dat is overeengekomen in uw contract. Ook als dit wegens ziekte lager is, wordt het brutoloon uit uw contact gebruikt om de transitievergoeding te berekenen. Let wel, als u bent ontslagen wegens ernstig verwijtbaar gedrag of nalaten dan komt dit recht te vervallen.

In Nederland is er geen wet die werkgevers verplicht een pensioenregeling aan te bieden. In sommige gevallen geldt er echter wel een verplichting tot het regelen van pensioen en het behoord bij veel werkgevers tot de arbeidsvoorwaarden.

Voor alle juridische documenten die bij een overdracht komen kijken is een advocaat gespecialiseerd in overnames die gespecialiseerd is in het gehele proces. In dit geval behartigd uw advocaat uw belangen als koper. Hij werkt nauw samen met de notaris, van de intentieverklaring tot de notariële overdracht van aandelen. 

Onze expertise

Wij zijn Meesters in

Individueel & collectief ontslag

Je kunt niet zomaar worden ontslagen door je werkgever, daar zijn rechten en plichten aan verbonden. Bij een collectief ontslag krijgen 20 of meer medewerkers in 1 werkgebied binnen 3 maanden ontslag. De regels hiervoor worden beschreven in de Wet melding collectief ontslag (WMCO).

Pensioenrecht

Het pensioenrecht valt onder het arbeidsrecht, maar is dermate complex dat het een eigen rechtsgebied bekleed. Met zijn jarenlange ervaring kan Paul Wijnands bijstaan in alle juridische vraagstukken rondom het pensioenrecht.

Rechtspersonenrecht

Iedere persoon heeft rechten en plichten, zoals belasting betalen en de wet niet overtreden. Dit geldt ook voor rechtspersonen, zoals een BV, NV, VOF of stichting. Het rechtspersonenrecht gaat over alles rondom het oprichten, in stand houden, besturen en opheffen van deze rechtspersonen.

Arbeidsrecht Advocaten

Onze erfrecht advocaten zijn allen partner en afkomstig van gerenommeerde kantoren.

Zij zetten hun ervaring graag in voor jouw zaak.

Arbeidsrecht - Pensioenrecht - Rechtspersonenrecht Advocaat

Nieuws & Publicaties

Ons laatste nieuws

Kom met ons in contact

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat onze Rietmeesters voor u kunnen betekenen?

Of het nu gaat om advies, informatie over een procedure of het bespreken van de te bewandelen route, wij nemen graag de mogelijkheden met u door.