P.P.M. (Paul) Wijnands CPL

PARTNER

  • Advocaat

 030 – 230 00 73
 030 – 231 57 71
 paul.wijnands@rietmrs.nl
  LinkedIn

Praktijkgebieden

ARBEIDSRECHT, PENSIOENRECHT, RECHTSPERSONENRECHT

Paul is sinds 1978 werkzaam als advocaat, aanvankelijk te Utrecht bij CMS Derks Star Busmann, waar Paul partner was. Vanaf 1990 is Paul als partner aan Stibbe in Amsterdam verbonden geweest. In 2006 heeft hij zich aangesloten bij Rietmeesters.

Paul houdt zich voornamelijk bezig met de juridische begeleiding, zowel adviserend als procederend, van partijen betrokken bij samenwerkingsvormen, in de ruimste zin van het woord, met als accenten het arbeidsrecht, het pensioenrecht en het rechtspersonenrecht.

Paul heeft een jarenlange ervaring als rechter-plaatsvervanger en als docent. Hij is ook actief in diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in het maatschappelijk leven. Daarnaast is Paul lid van de Raad van Appèl van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Paul is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o. (VAAA) en de Vereniging van Pensioen Juristen (VvPJ)

Paul heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht